קוקטיילים בסיסיים – מאת אופיר בן יוסף (מדריך קורסי ברמנים)
קוקטיילי אפריטיף
קוקטיילי מרטיני מרטיני קלאסי: 60 מ"ל ג'ין 20 מ"ל וורמוט יבש כוס מרטיני קישוט: סליל לימון / זית הוראות הכנה: ערבוב בכוס עם 8 קוביות קרח ומזיגה לכוס מקוררת. מניינה: 20 מ"ל ג'ין 40 מ"ל וודקה דאש מיץ לימון דאש (מעט) רוטן פסיפלורה (סירופ טבעי בטעמים.בשעת דוחק גם מיץ פז יעשה את העבודה.) 80 מ"ל מיץ מנגו כוס מרטיני קישוט: קוביות מנגו על שיפוד הוראות הכנה: ניעור בשייקר עם קרח ומזיגה לכוס מרטיני מקוררת | קוקטיילי לימון קאפירינייה: ½ לימון חתוך לקוביות 2 כפיות סוכר דמררה דק 60 מ"ל קשאסה כוס נמוכה קישוט: וודג' לימון הוראות הכנה: כתישת הלימון והסוכר, הוספת קרח כתוש וקשאסה ניעור ומזיגה לכוס יחד עם הקרח והלימונים סוכר – בקוקטיילים מרבים להשתמש בסוכר להמתקה. סוכר דמררה ארומטי יותר ומתחבר טוב עם מיץ לימון. כדי לטחון אותו (לא לאבקה) או לשבור מעט לפני השימוש כדי שלא יתקע בשיניים. קרח כתוש- במכשיר ריסוק קרח או תחת מגבת ועם מערוך. קרח בגודל רגיל ייתן תוצאה טובה לא פחות. קוסמופוליטן: 40 מ"ל וודקה לימון 20 מ"ל טריפל סק (ליקר תפוזים) 20 מ"ל ליים ג'וס (סירופ ליים) 40 מ"ל מיץ קרנברי כוס מרטיני קישוט: קליפת תפוז מובערת (הבערת תפוז- קליפה משמינית תפוז, חימומה ולחיצת הקצוות כנגד אש פתוחה לעבר המשקה). הוראות הכנה: ניעור בשייקר על קרח, מזיגה לכוס והבערת התפוז |
קוקטיילי לונג דרינק
לונג דרינק התפוח או התרנגולת: 60 מ"ל ויסקי סקוטי צעיר 120 מ"ל מיץ תפוחים סחוט טרי כוס גבוהה – כוס היי-בול קישוט: פלח תפוח הוראות הכנה: מזיגה ישירה לכוס על קוביות קרח והשלמה בתפוחים | ג'ין טון: 60 מ"ל ג'ין כפית מיץ לימון 120 מי טוניק כוס גבוהה – כוס היי-בול קישוט: וודג' לימון הוראות הכנה: מזיגה ישירה לכוס על קרח והשלמה בטוניק |
קוקטיילי וויסקי
אולד פאשן: 60 מ"ל ויסקי סקוטי פלח תפוז כפית סוכר דמררה דק דאש אנגוסטורה ביטר (ליקר עשבים מריר ביותר ומשומש בצימצום עקב טעמיו העזים. אפשר להחליף בכפית מליקר עשבים אחר או לכתוש עלי שיבה בשייקר). כוס נמוכה קישוט: וודג' תפוז (שמינית פרי) הוראות הכנה: כתישת התפוז הסוכר והאנגוסטורה בכוס הוספת 3 קוביות קרח, מזיגת הויסקי וערבוב קל | ראסטי נייל: 40 מ"ל ויסקי סקוטי 20 מ"ל דרמבוי כוס נמוכה קישוט: טויסט תפוז (קליפת פרי בגודל 4 ס"מ על 2 ס"מ. שמינית תפוז או לימון = טויסט). הוראות הכנה: מזיגה ישירה לכוס עם 3 קוביות קרח |
קוקטיילי בלנדר
מרגריטה פסיפלורה: 40 מ"ל טקילה 20 מ"ל טריפל סק 20 מ"ל ליים ג'וס 20 מ"ל רוטן פסיפלורה כוס: מרגריטה / כוס נמוכה קישוט: תוכן פסיפלורה וודג' לימון (שמינית פרי) הוראות הכנה: מערבלים הכל יחד בבלנדר עם 8 קוביות קרח | פינה קולדה: 40 מ"ל רום 20 מ"ל מליבו, ליקר קוקוס 20 מ"ל רוטן קוקוס 40 מ"ל מיץ אננס כוס: טוליפ/ כוס נמוכה קישוט: וודג' אננס, פלח קוקוס, וודג' לימון הוראות הכנה: מערבלים הכל יחד בבלנדר עם 8 קוביות קרח |
קוקטיילי שמנת דז'יסטיף
בננה בנשי: 40 מ"ל ליקר קקאו בהיר 40 מ"ל ליקר בננה 40 מ"ל שמנת כוס מרטיני קישוט: פלח בננה עם הקליפה / קוביות בננה שהושרו בליקר בננה על שיפוד הוראות הכנה: ניעור בשייקר על קרח וסינון לכוס מרטיני מקוררת | אורגזמה: 40 מ"ל ליקר אייריש קרים 40 מ"ל ליקר קפה 40 מ"ל שמנת כוס מרטיני קישוט: סוכריית טופי על שיפוד הוראות הכנה: ניעור בשייקר על קרח וסינון לכוס מרטיני מקוררת |