כיצד להפיק את המרב מכל סיור טעימת יינות, כדי שתוכלו לטעום עשרות (אם לא מאות!) סוגים של יינות חדשים.
אחד הדברים המרגשים ביותר עבור כל חובב יין הוא ללכת לסיור טעימות יין. אבל אם אתם מגיעים לסיור טעימות בפעם הראשונה, יכול להיות שהחוויה תהיה מעט מאיימת: במיוחד כאשר יש מאות יינות ברמה עולמית לטעום, כך שאין זמן להסתבך בשאלות של נימוס או לבנות אסטרטגיה.
כדי לעזור לכם להפיק את המרב מסיור הטעימות שלכם, אנו שמחים לחלוק אתכם את העצות הבאות שימקסמו את ההנאה שלכם.
התלבשו לאירוע
לבשו בגדים בצבעים כהים לסיור הטעימות שלכם (למקרה שיישפך עליכם יין), הימנעו משרוולים משתלשלים (כדי שלא לגרום ליין להישפך( ובעיקר – התלבשו בהתאם לקוד הלבוש המתאים למקום. נשים צריכות לשקול לנעול נעליים שטוחות לנוחות מקסימלית או עקבים נמוכים, מה גם שכדאי לאסוף שיער ארוך כדי שאפשר יהיה לירוק את היין בקלות. אם אתם סוחבים אתכם חפצים כמו ספר טעימות, מחברת, טלפון חכם או טאבלט הביאו אתכם תיק. בסיור טעימות רק יד אחת שלכם תהיה פנויה להחזיק צלחות, ללחוץ ידיים ולרשום הערות.
אל תתיזו בושם על עצמכם
חוש הריח הוא חלק בלתי נפרד מכל טעימת יין. אי אפשר להעריך את כל הניחוחות של ריזלינג עדין או קברנה סוביניון כאשר יש ריח של בושם, אפטרשייב או עשן באוויר. אז שימו לב שלא להכניס לאזור הטעימות ניחוחות לא רצויים, בעיקר כי אינכם רוצים לפספס את כל הניואנסים הקטנים של היינות שאתם שואפים ליהנות מהם.
תגיעו לטעימות עם תכנית
ברוב סיורי הטעימות, יהיו יותר יינות ממה שאתם מסוגלים לטעום תוך מספר שעות בודדות. אם אתם יכולים לקבל את רשימת היצרנים או היינות שתטעמו מבעוד מועד, בואו מוכנים עם תכנית.
אנו ממליצים לכם להתחיל ביינות קלים ולעבור לכבדים יותר – התחילו עם יינות מבעבעים, ואז לבנים קלילים. לאחר מכן עברו ללבנים עשירים יותר ולבסוף לאדומים. כמובן שאתם יכולים להיות יותר ממוקדים, נסעתם לסיור טעימות של יינות איטלקיים? טעמו זן אחד בלבד (כמו פינו נואר למשל) מיצרנים שונים לצורך השוואה, או הכינו לעצמכם תכנית משלכם, בסופו של דבר, הכל תלוי בכם.
המומחים ממליצים לכוון לשתי מטרות עיקריות: לטעום מהקלאסיקות ולחקור את הלא מוכר. אתם יכולים לטעום יינות שנותנים השראה לאנשים אחרים ולא רק את סוגי היין שמסבים לכם הכי הרבה הנאה. כך תוכלו לקבל הבנה טובה יותר של עצמכם ושל סוגי היינות שאתם אוהבים.
ולבסוף סיימו את הסיור עם משהו בלתי נשכח כמו כוס יין מתוק או שמפניה, שנחשבת למנקת החך האולטימטיבית.
תאכלו משהו
טעימת יינות (ואולי גם שתייה) על בטן ריקה היא מתכון להשתכרות מהירה, מה שיפגע בהנאה שלכם בהמשך הסיור. זכרו לאכול משהו לפני שהסיור מתחיל, ואם מגישים אוכל, קחו הפסקה גם לנשנש משהו בין לבין. בנוסף הקפידו לשתות מים ולשמור על הלחות שלכם.
זכרו לירוק (לפחות רוב הזמן)
כן, אתם תטעמו יינות טובים, וכן, אף אחד לא אוהב “לבזבז” יין, אבל הכמויות הקטנות האלו ממש מצטברות – ומהר. כדי ליהנות ממלוא החוויה במהלך הסיור, כדאי לירוק את היין תוך כדי תנועה. זו גם הסיבה שיש דליים על כל שולחן. אל תתביישו – כל המקצוענים עושים את זה וצוות היקב רגיל לזה. וגם אם אתם לא רוצים לסיים את היין, אתם יכולים לשפוך את השאריות מהכוס לאחד מדליי הרוק.
קחו בחשבון – עליכם להתאמן על היריקה שלכם. כדאי לירוק לאט, ולהימנע מלירוק לדליים מלאים כדי שלא לקבל שפריץ לפנים. אם תהיתם אם כדאי לשטוף את הכוס בין המזיגות, זו לא חובה, אלא אם כן אתם מחליפים בין יין אדום ללבן או בין יין מתוק ליבש.
רשמו לעצמכם הערות
גם אם אתם בטוחים שתזכרו, אנו לא היינו לוקחים את הסיכון, במיוחד כאשר מעורבות בתמונה טעימות יין. אם סיור הטעימות נועד כדי לעזור לכם למצוא את הפייבוריטים החדשים שלכם, זכרו להביא אתכם כלי כתיבה ומחברת כדי שתוכלו לרשום הערות, או השתמשו במצלמת הטלפון שלכם כדי לצלם יינות שאהבתם.
היערכו להתמודד עם שיניים אדומות
שיניים אדומות זו תופעת לוואי מצערת שנלווית לסיורי טעימות ולחובבי יינות אדומים – יין אדום יכול להכתים את השיניים שלכם. אלא אם כן תרצו לצאת מהאירוע עם חיוך סגול, חישבו מראש מה אתם הולכים לעשות. אינכם יכולים לצחצח שיניים אחרי כל טעימה כדי לא לפגוע בשכבת האימייל על השיניים שלכם, מה שכן אתם יכולים לעשות הוא לשתות מים ואולי להביא אתכם מסטיק לסיום.
תקשרו עם הייננים ובעלי היקבים
טעימת היין יכולה להפוך לחוויה כיפית ובלתי נשכחת כאשר אתם יודעים את הסיפור מאחורי כל בקבוק. ייננים ובעלי יקבים מגיעים לסיור הטעימות כדי למזוג את היינות שלהם אז הקדישו זמן לדבר איתם. אם יש לכם שאלות כלשהן לגבי ענבים, בצירים או אזורים הם יהיו משאב נהדר. אם אתם מנומסים ונלהבים הם ירצו לענות על השאלות שלכם ולתקשר, זו גם הסיבה שהם שם.
שמרו על זרימה
אם יש המון נוכחים והרבה אנשים מחכים לטעום, אל תעשו מונופול על השולחן ואל תחסמו את הדלי. קחו את הכוס שלכם והתרחקו כדי לתת לאחרים הזדמנות ללגום גם, או זוזו הצדה מעט כדי שתוכלו להמשיך את השיחה עם היינן, תוך מתן אפשרות למזוג גם לאחרים.
תיהנו
יש אנשים שלוקחים את טעימת היינות מאוד ברצינות, אבל זכרו שזה בסדר גם לחייך וליהנות. אתם טועמים יין, לא משתתפים בסמינר לרואי חשבון, אז הרשו לעצמכם ליהנות מהחוויה עד כמה שניתן.