ללוות ארוחה טעימה יחד עם יין משובח היא אחת מההנאות הגדולות של החיים, כך גם להנות מיין משובח ונדיר שנלקח מן המרתף של אחד מקרובי המשפחה שלנו. כי לפעמים, אירועים מיוחדים מחייבים אותנו להביא יין מיוחד משלנו גם כאשר סועדים בחוץ. וכאשר האירוע הזה קורה הרי שזה חכם להכיר את המונח דמי חליצה.
מהם דמי חליצה ומדוע מסעדות גובות אותם?
מסעדות המאפשרות לסועדים להביא את הבקבוק שלהם כמעט תמיד גובות דמי חליצה. למה המסעדה מתעקשת במקרים מסויים לבקש ממך תשלום עבור פתיחת הבקבוק שלך, אתה שואל? הנה כמה סיבות:
1.המסעדה היא שמספקת את השירות
למרות שאתה מספק את היין, המסעדה מספקת את השירות. המלצרים יפתחו את הבקבוק, יביאו אותו לטמפרטורה הנכונה, ימזגו אותו בתנוחה המתאימה, וימלאו מחדש לפי הצורך. ובעבור בקבוק מיוחד, הסועד מעוניין שיעשו הטקסים האלה באופן הנכון לכן זהו שירות ששווה לשלם עבורו.
2.המסעדה ככל הנראה מפסידה כסף.
ההחזר על עלויות המשקה היא הסיבה השנייה. זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל הרווח השולי של המסעדה נמוך, ולכן כל שקל נחשב. בממוצע, מספר הפעמים שעל המלצר להגיע לשולחן שהזמין יין הוא רב יותר מאשר מספר הפעמים עבור שולחן שלא עשה כן. בשל סיבה זו, קיימים דמי העמלה שמטרתם לעודד סועדים להביא בקבוק רק אם זה באמת בקבוק מיוחד.
3.המסעדה צריכה להחזיר את ההשקעה בתוכנית היין שלה.
מסעדות רבות מנסות להחזיר את ההשקעות שהם עשו בתוכנית היין שלהם, כמו הכנתה של רשימת יינות מרשימה, שמירה על סומלייה בצוות, ואימון הצוות לגבי הבחירה ממבחר היין הקיים. אלו הם עמודי תווך של תוכנית מכובדת, דבר שהוא קריטי כדי למשוך חובבי יין.
היכן אני יכול לצפות לדמי חליצה וכמה הם?
במסעדות יוקרה יש קרוב לוודאי דמי חליצה, אם כי אפשר גם להיתקל בדרישה במסעדות פשוטות יותר. אמנם אין נוסחה מדעית לסכום החיוב של דמי החליצה, אך ניתן בהחלט לצפות לכך שהסכום יהיה בקנה אחד עם רמת השירות בין 70-160 ₪.
מתכנן להביא את הבקבוק שלך? שאל את השאלות הבאות:
האם מותר? לא כל המסעדות מתירות את הנוהג, אז תדע לפני שתלך. התקשר למסעדה או בדוק את המדיניות שלהם באתר המסעדה.
כמה זה? דמי חליצה עשויים לנוע בתוך טווח רחב, אם אתה רגיש למחיר, שאל תחילה.
האם יש מגבלה? ישנן מסעדות הדואגות למכסה של מספר הבקבוקים שהסועדים עשויים להביא. לכן אם מדובר במסיבה גדולה מומלץ לשים לב.
האם היין כבר ברשימה שלהם? אפילו מסעדות המאפשרות להביא בקבוק עשויות להחריג את הבקבוק שלך במידה והיין שאתה רוצה להביא כבר ברשימה שלהם.
מקובל גם שמסעדה יכולה לבדוק את היין שאת/אתה רוצים להביא ולאשר שהיא מוכנה לפתוח אותו לפני ההזמנה משיקולים שבאמת היין מיוחד ותואם את הרמה של המסעדה.
אני יכול לראות את התפריט? ודא שיש אפשרויות בתפריט שתחיינה בהרמוניה עם היין שאתה מביא.