למה לרכוש מקרר יין אצלנו?

אנחנו מייבאים רק מקררי יין.

אנחנו בעלי ניסיון של מעל 15 שנים במכירה ושירות של מקררי יין. ונהיה כאן למשך שנים רבות לתת שרות אם תזדקק/י…

אולם תצוגה בראשל"צ בו ניתן להתרשם מכל מגוון המוצרים לרכוש ולאסוף אותם במקום.

עגלת קניות
מתקן תלייה לכוסות יין שלוש מסילות. צבע לבן
מתקן_תלייה_לכוסות_יין_3_מסילות_לבן
מתקן תלייה לכוסות יין שלוש מסילות. שחור
מתקן_תלייה_לכוסות_יין_3_מסילות_שחור
מתקן תלייה לכוסות יין צמוד למדף. שחור.
מקרר יין 154 בקבוקים אינטגרלי, שני אזורי קירור, עם מדחס ומדפי עץ. דגם VI180D. *מתצוגה*
מקרר יין 154 בקבוקים, 2 אזורי קירור, אינטגרלי עם מדחס ומדפי עץ. דגם VI180D
מקרר יומידור לסיגרים **מתצוגה**
מקרר-לסיגרים-BCC-33A
מקרר יין לבקבוק אחד WineBar
*הרכבה* לכוורת יין ל- 72 בקבוקים. עשוייה מעץ ומתכת
כוורת יין ל- 72 בקבוקים. עשוייה מעץ ומתכת. הרכבה עצמית
כוורת יין ל- 12 בקבוקים. עשוייה מעץ ומתכת
כוורת יין 12 בקבוקים
מקרר יין מדחס 39 בקבוקים, שני אזורי קירור, אינטגרלי, שחור, עם מדפי עץ. דגם VI46D
מוצרים שנצפו לאחרונה
המחיר המקורי היה: ₪ 9,490.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪ 7,990.00.
מקרר יין 154 בקבוקים, 2 אזורי קירור, אינטגרלי עם מדחס ומדפי עץ. דגם VI180D
המחיר המקורי היה: ₪ 1,490.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪ 1,200.00.
מקרר-לסיגרים-BCC-33A
המחיר המקורי היה: ₪ 9,490.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪ 7,990.00.
מקרר יין 154 בקבוקים, 2 אזורי קירור, אינטגרלי עם מדחס ומדפי עץ. דגם VI180D
המחיר המקורי היה: ₪ 1,490.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪ 1,200.00.
מקרר-לסיגרים-BCC-33A

כיצד בוחרים דיקנטר ליין?

כחובבי יין ודאי נתקלתם לא פעם במושג דיקנטר (מחדרר יין). יכול להיות שאתם אפילו יודעים איך אביזר זה נראה או למה משמש באופן כללי, אבל אף פעם לא ממש העמקתם וניסיתם באמת להבין למה צריך אותו או כיצד הוא יכול לשפר את טעמו של היין שלכם. בעברית מחדרר יין מהשורש חדר. אנחנו מוציאים את היין מהבקבוק לחדר.

אם אתם מעוניינים להבין יותר לעומק מהו דיקנטר או שאתם מחפשים לקנות דיקנטר יין כדי להתנסות בכל התועלות שלו בעצמכם, אך לא בדיוק יודעים היכן להתחיל, המדריך הבא יכול לעזור לכם.

למה משמש דיקנטר?

דיקנטר יין הוא כלי זכוכית אשר עוזר לאוורר את היין, בדרך כלל יש לו צוואר קטן ובסיס רחב יותר, מה שמאפשר ליין לבוא במגע עם אוויר. כדי לבצע חדרור של היין, יש למזוג לאט את היין מהבקבוק המקורי לתוך הדיקנטר. מזיגת הנוזל מבקבוק היין לתוך הדיקנטר מאפשרת להפריד את היין מהמשקעים שצבר, מה שרלוונטי במיוחד עבור בקבוקי יין ישנים יותר, אך גם ניתן למצוא משקעים ביינות צעירים. ערבוב המשקעים עם היין יוביל לטעם מר ולעפיצות גבוהה יותר, המגע עם האוויר לעומת זאת, גורם ליין להתעורר לחיים בקצב מהיר.

קחו בחשבון שנדרשת מיומנות מסוימת כדי לבצע את המשימה הזאת, קל וחומר כאשר אתם עושים זאת לראשונה, יכול להיות שבפעם הראשונה לא תבצעו זאת בצורה מושלמת, אבל בסופו של דבר ועם מעט תרגול, המזיגה תבוא לכם בצורה טבעית יותר.

דיקנטר_ליין_בעיצוב_נבל

כדי להשתמש במחדרר יין עבדו לפי השלבים הבאים

24 שעות לפני שאתם מתכננים לפתוח את בקבוק היין העמידו אותו זקוף על משטח ישר, כך תאפשרו לכל המשקעים להצטבר בתחתית הבקבוק. ברגע שאתם מוכנים, פתחו את בקבוק היין, הטו אותו באיטיות והתחילו למזוג את היין לתוך הדיקנטר. הקפידו לשמור על תחתית הבקבוק נמוכה ככל האפשר, כדי למנוע מהמשקעים להגיע לצוואר הבקבוק. כל העניין הוא להימנע ממזיגת המשקעים ושתייתם, כך שככל שהמזיגה תהיה איטית יותר, יהיה לכם קל יותר להשיג את המטרה.

אם אתם שמים לב שהמשקעים מגיעים לחלקו העליון של הבקבוק, עצרו את המזיגה ויצבו את הבקבוק לפני שאתם ממשיכים, וזכרו שיהיה עליכם להשאיר מעט יין בבקבוק יחד עם המשקעים הנותרים. אם שאלתם את עצמכם כיצד רואים מתי מגיע הזמן לעצור את המזיגה כדי שהמשקעים לא ישפכו לתוך הכלי, המומחים ממליצים להשתמש בפנס ולהאיר לתוך בקבוק היין וברגע שרואים את המשקעים פשוט לעצור. ומה עושים עם היין שנשאר מאחור? אפשר לסנן אותו דרך חתיכת בד או פילטר קפה.

חשוב להבין שהשימוש בדיקנטר אינו מתאים לכל היינות, שכן לא כל היינות בנויים להיחשף לחמצן לפרקי זמן ארוכים. ישנם יינות שטעמם ישתפר לאחר כמה שעות בדיקנטר, בעוד שאחרים עשויים להתחמצן ולהתקלקל עם חשיפה ממושכת לאוויר, לכן דעו את היין שלכם.

מה לחפש בדיקנטר ליין?

כדי למצוא את הדיקנטר המתאים ביותר עבורכם, מומלץ לשים לב לנושאים הבאים:

  • סוג – ישנם המון סוגי דיקנטרים, החל בקלאסיים ועד חשמליים. כמו כן דיקנטרים שונים משתמשים בטכניקות שונות לביצוע החדרור. סוג הדיקנטר ליין שתבחרו יכול להשפיע על חוויית השתייה שלכם במידה משמעותית. ישנם דיקנטרים בצורת נבל או בצורת U, אחרים בצורת קנקן, כאשר גם צורת הקנקן הקלאסית משתנה בהתאם לסוג החומר או לשיפוע של הפיה. ולבסוף ישנם מחדררי יין חשמליים הכוללים צינורית מזיגה.
  • גודל – גודל הדיקנטר גם כן צריך להשפיע על הבחירה. בעוד שרוב הדגמים מתאימים לבקבוק יין סטנדרטי (750 מ"ל), ישנם כאלו אשר מאפשרים לכם לבצע חדרור עבור כוס יין אחת בכל פעם. כמו כן כדאי לבחור את הגודל בהתאם לשטח האחסון שעומד לרשותכם. ישנם דגמים קטנים שניתן לאחסן במגירה לעמת דגמים שגודלם כאגרטל ויזקקו לשטח אחסון גדול יותר.
  • סגנון ועיצוב – דיקנטר הוא אביזר יין שימושי, ובכל זאת, בכוחו גם להוסיף טאץ' אישי מסוגנן לבר הביתי או לשולחן האירוח שלכם. כיום יש מגוון שלם של סגנונות אשר זמינים עבורכם, מקלאסי ועד מודרני, ועליכם לבחור את הסוג המתאים בהתאם לטעם האישי שלכם, לאופן השימוש ולסגנון העיצובי שאתם מעדיפים.

שאלות ותשובות

מה השימוש של דיקנטר יין?

דיקנטר מאפשר ליין לקבל יותר חמצן על מנת לשחרר יותר טעמים וניחוחות. בדרך כלל תוכלו לסובב מעט את היין בכוס כדי להשיג את אותה התוצאה, אך ישנם יינות שזקוקים ליותר זמן ויותר חמצן כדי להתאוורר. מזיגתם לתוך דיקנטר יין יכולה לעשות את העבודה.

כמה זמן צריך לאוורר את היין לפני השתייה?

אפשר לאוורר את היין בין 30 דקות לכמה שעות, בהתאם לסוג היין. מה שתוכלו לעשות הוא לטעום את היין לאחר 30 דקות כדי לראות מה מצבו, ובהתאם להתפתחות להחליט אם להשאיר אותו לאוורור למשך זמן רב יותר או לשתות.

איך מנקים דיקנטר יין?

ישנם דיקנטרים שמיוצרים מזכוכית קריסטל חזקה וניתן להכניס אותם למדיח הכלים ללא חשש, אחרים יהיו יותר עדינים ולכן תצטרכו לנקות אותם ידנית עם מים חמימים וסבון כלים עדין ולייבש.

כמה זמן אפשר להשאיר יין בדיקנטר?

אם יש לכם דיקנטר עם פקק מתאים תוכלו להשאיר בתוכו את היין למשך 3 ימים, לאחר מכן היין עשוי להתקלקל.

האם יש לאוורר גם יין לבן?

אפשר גם למזוג יין לבן לדיקנטר, וזה לא יזיק לו. עם זאת נפוץ יותר להשתמש בדיקנטר עבור יינות לבנים כבדים יותר כמו שרדונה למשל. במקרה הזה תהליך החדרור לא צריך להיות ארוך, אלא לנוע בין 20 ל- 40 דקות.

 

דילוג לתוכן