Site icon מקרר יין Winebar

7 עקרונות בסיסיים לאחסון יין שעליכם להכיר

מקרר יינות מוצב במטבח

מקרר יינות מוצב במטבח

אז קניתם כמה בקבוקי יין שאינכם מתכננים לשתות מיד. מה עושים אתם? 

ראשית, כדאי לזכור שרק אחוז קטן מהיינות המשובחים שקיימים בשוק זקוקים ליישון ארוך טווח. אז אם אתם מעוניינים לקנות יינות להבשלה, כדאי לשקול להשקיע באחסון ברמה מקצועית  ובמקרה זה כללי המשחק שונים לחלוטין. 

עוד על מקררי היין שלנו…

 

מקרר יינות מוצב במטבח

שמרו על קור רוח

חום הוא האויב מספר אחת של יין, טמפרטורות גבוהות מ- 30 מעלות צלזיוס ישנו יין במהירות רבה יותר מהנדרש בדרך כלל. במידה והוא מתחמם יותר מדי, היין שלכם עשוי להיות מבושל וכתוצאה מכך הטעם והארומה שלו יפגעו. טווח הטמפרטורות האידיאלי נע בין 15 ל- 18 מעלות צלזיוס כאשר הטמפרטורה האידיאלית היא 17 מעלות צלזיוס, אם כי יש לציין כי לא מדובר במדע מדויק. אל תדאגו יותר מדי אם מקרר היין שלכם מתחמם בכמה מעלות, כל עוד אתם פותחים את הבקבוקים תוך כמה שנים מרגע שחרורם.

אבל אל תהיו קרי רוח מדי

שמירת יינות במקרר הביתי זה בסדר כל עוד הם שם לא יותר מחודשיים, יחד עם זאת, זה לא יהיה הימור טוב לטווח הארוך יותר. הטמפרטורה הממוצעת במקרר יורדת הרבה מתחת ל- 20 מעלות צלזיוס כדי שתוכלו לאחסן בבטחה מזון מתכלה. חוסר הלחות עלול בסופו של דבר לייבש פקקים, מה שעלול לאפשר לאוויר לחלחל לבקבוקים ולפגוע ביין. כמו כן, אל תשמרו את היין שלך במקום שהוא יכול לקפוא כמו במקפיא למשל, מכיוון שאם הנוזל מתחיל להפוך לקרח, הוא יכול להתרחב מספיק כדי לדחוף את הפקק החוצה.

שמרו על יציבות

מלבד השגת הטמפרטורה המושלמת של 17 מעלות צלזיוס, חשוב מאוד להימנע משינויי טמפרטורה קיצוניים, מהירים או תכופים. מעבר להשפעה על הטעם והארומה, התפשטות והתכווצות הנוזל בתוך הבקבוק עשויה לדחוף את הפקק החוצה או לגרום לחלחול אוויר. לכן כוונו לעקביות אך אל תהיו פרנואידים לגבי תנודות טמפרטורה קלות. יש לציין כי גם אם חום ואוויר חלחלו מעבר לפקק השעם, אין הדבר אומר שהיין נהרס בעליל. למעשה אין לכם שום דרך לדעת מה טיבו של היין עד שתפתחו אותו, והוא עדיין עשוי להיות טעים.

כבו את האורות

אור, במיוחד אור שמש, יכול להוות בעיה פוטנציאלית לאחסון ארוך טווח. קרני ה- UV של השמש יכולות לגרום ליין להתיישן בטרם עת. שאלתם את עצמכם פעם מדוע משתמשים בבקבוקי זכוכית כהים לייצור יין? בקבוקים אלו הם כמו משקפי שמש ליין. אור שמגיע מהנורות הביתיות כנראה לא יפגע ביין עצמו, אך יכול לגרום לתוויות על בקבוקי היין שלכם לדהות בטווח הארוך. יש לציין שנורות ליבון עשויות להיות מעט יותר בטוחות מנורות פלואורסצנטיות, מכיוון שהן פולטות כמויות קטנות מאוד של אור אולטרה סגול.

שמרו על לחות

על פי הסברה הרווחת יש לאחסן יינות ברמת לחות אידיאלית של 70%. התיאוריה גורסת כי אוויר יבש ייבש את הפקקים, מה שיאפשר חדירת אוויר לבקבוק ויגרום ליין להתקלקל. כן. זה אכן קורה, אבל אלא אם כן אתם גרים במדבר בתנאים ארקטיים, זה כנראה לא יקרה לכם. (או אם אתם נוטים לאחסן בקבוקים במשך 10 שנים או יותר, ואז חזרנו לעניין האחסון המקצועי). לחות שנעה בטווח שבין 50% ל-  80% תהיה בטוחה לבקבוקי היין שלכם. לעומת זאת תנאי אחסון לחים מדי עלולים לגרום לעובש. עובש לא ישפיע על יין אטום אך עלול לפגוע בתווית.

הסתכלו על הדברים בראייה רחבה

באופן מסורתי, יש לאחסן בקבוקים כשהם שוכבים על הצד במטרה לשמור על הפקק לח ומבחינה תיאורטית למנוע את התייבשותו. אם אתם מתכננים לשתות את בקבוקי היין האלה הטווח הקרוב, או לחלופין, אם לבקבוקים יש פקקים חלופיים, השכיבה על הצד אינה הכרחית. כאשר זה המצב, מקום אחסון אופקי יציע דרך חסכונית במקום לאחסון בקבוקי היין שלכם, והוא בהחלט לא יכול לפגוע בהם.

בלי הרבה טלטולים

ישנן תיאוריות לפיהן רטט עלול לפגוע ביין בטווח הארוך על ידי האצת התגובות הכימיות בנוזל. אספנים רציניים עלולים להתעצבן על התנודות העדינות ביותר שנגרמות על ידי מכשירים אלקטרוניים, אם כי יש מעט ראיות המתעדות את ההשפעות של רעידות אלו על איכות היין. עם זאת, תנודות משמעותיות עלולות למנוע מהמשקעים ביינות ישנים יותר להתיישב, לגרום להם להפוך לגרגירים, ולהשפיע על התחושה בפה בעת הלגימה. אלא אם כן אתם גרים מעל תחנת רכבת או נוהגים לארח קונצרטים של רוק בבית, האם הרעידות עשויות להוות בעיה לאחסון לטווח הקצר שלכם? לא. משזה נאמר אנו בכל זאת ממליצים שלא תטלטלו את היינות שלכם כמי שהולכים לרסס בקבוק שמפניה לכל עבר.

ולסיום טיפ קטן ממומחים: כאשר אתם חושבים על אחסון בקבוקי יין הכפילו את מספר הבקבוקים שכבר יש לכם, כי ברגע שהתחלתם לצבור יינות לשתייה, יהיה לכם קשה לעצור את עצמכם. זה בדוק!

עוד על מקררי היין שלנו…

Exit mobile version