Site icon מקרר יין Winebar

5 סיבות לבחור בכוסות יין מקריסטל ולא מזכוכית

כוס יין קריסטל

כוס יין קריסטל

מרחוק, כוסות יין שמיוצרות מקריסטל או מזכוכית אולי נראות זהות, אך הן הרבה יותר שונות ממה שאתם עשויים לחשוב. אומנם שני החומרים דומים בהרכבם, הם מתחילים מחול מומס שהופך לחומר היציב והשקוף שאנו מכנים זכוכית, אך יש ביניהם כמה וכמה הבדלים.

הקריסטל הרבה יותר ייחודי לעומת הזכוכית מכיוון שיש בו אחוז גבוה של מינרלים (עופרת בעיקר), מה שהופך אותו לחזק ומבריק יותר. כוסות יין מקריסטל הן הסטנדרט לאיכות והבחירה המושלמת עבור חובבי יין, ועם התפתחותן של כוסות קריסטל ללא עופרת, כוסות הקריסטל הן הבחירה הטובה ביותר ללא תחרות.

אם אתם עדיין מתלבטים, הנה כמה סיבות לבחור בכוסות קריסטל:

כוס יין קריסטל

כוס קריסטל חזקה ודקה יותר מכוס זכוכית

כדי שזכוכית לא תישבר היא צריכה להיות בעובי מסוים. קריסטל הוא חומר הרבה יותר קשה ולכן ניתן לייצר ממנו כוסות יין דקות מאוד אך עדיין חזקות במיוחד. אין דבר מהנה יותר מאשר להרים כוס יין עדינה מקריסטל, ולהרגיש את השפה הדקה של הכוס נוגעת בשפתיים בזמן שאתם לוגמים את היין האהוב עליכם. לעולם לא תזכו לתחושה הזאת, אם תשתו מכוסות זכוכית.

כוס קריסטל מבריקה ובהירה יותר מזכוכית

קריסטל הוא חומר אצילי בעל תכונות מיוחדות כמו למשל רכיב אופטי הנקרא פריזמה בעל מקדם שבירה גבוה, הגורם להחזרת קרני אור ופירוקן לאורכי גל שונים, התוצאה היא כמובן קשת של צבעים. כוסות יין מקריסטל מבריקות ושקופות יותר מזכוכית, יש להן ברק מנצנץ ותכונות מדהימות. אם אתם מבינים בטעימות יין, אתם ודאי יודעים שחוש הראייה משחק תפקיד עיקרי ומהווה חלק גדול מההנאה. צבעי היין פשוט נראים טוב יותר בכוס קריסטל, בין אם הם אדומים, חיוורים או זהובים.

יצירת כלי קריסטל זו אמנות לשמה

אומנם כיום גם כלי הבדולח וגם כלי הזכוכית מיוצרים במפעלים, אך היצרנים הטובים ביותר מחקים את אותם הכלים שאמני זכוכית יצרו פעם, בעבודת יד. כוסות יין מקריסטל נראות מאוד אציליות ויצירתן מדויקת להפליא, העובדה שהן מיוצרות במכונה מובילה ליצירת צורות עקביות ומידות זהות בכל פעם מחדש, וכאשר אתם קונים אותן, אתן יכולים ממש להרגיש את הנוכחות האצילית שלהן, הן יפות ונחשבות ליצירות אמנות אותנטיות ומיוחדות.

כיום, גם זכוכית וגם קריסטל אפשר להכניס למדיח

במשך שנים רבות היה לכוסות זכוכית יתרון על פני כוסות קריסטל והוא האפשרות להכניס אותן למדיח הכלים. כוסות הקריסטל המסורתיות כוללות עופרת, כתוצאה מכך הן נקבוביות ולכן אינן מתאימות לשטיפה במדיח הכלים. כיום זהו אינו המקרה, את רוב כוסות הקריסטל אפשר להכניס למדיח בבטחה, במיוחד אם מדובר בכוסות קריסטל נטולות עופרת. אז אתם בהחלט יכולים ללגום מהיין שלכם בהנאה ולהירגע, לא תצטרכו לשטוף את הכוס בעצמכם לאחר מכן.

קריסטל עמיד יותר

למרות שכוסות הקריסטל דקות יותר מכל כלי הזכוכית הממוצעים שלכם, קריסטל הוא חומר חזק יותר ולכן כוסות קריסטל יגלו עמידות גדולה לאורך זמן רב יותר. כמובן, צריך לטפל בהן בזהירות ולהרחיק מהישג ידם של ילדים, אך גם בחלוף הזמן, אוסף כוסות הקריסטל שלכם לא יאבד מהברק המיוחד שלו. אם אתם חובבי יין מושבעים, השקיעו בכוסות קריסטל הן ישדרגו את חוויית השתייה שלכם לרמה אחרת בהחלט.

כיצד לשמור על כוסות הקריסטל שלכם מבריקות כמו חדשות?

 אם החלטתם לקנות סט יפיפייה של כוסות קריסטל, עליכם גם ללמוד כיצד לטפל בהן נכון. הטיפים הבאים יעזרו:

  • אחסנו את הכוסות בארון, הרחק מחלקיקי אבק והניחו אותן על חתיכת בד.
  • השאירו מרווח קטן בין כוס לכוס כדי למנוע סדקים או שריטות, או תלו אותן במהופך במעמד כוסות יין מיוחד.
  • שטפו את הכוסות מתחת לזרם מים חמים במידת הצורך, בעזרת סבון לא ארומטי ותנו להן לטפטף, או השרו אותן 5 דקות בתוך כלי עם חומץ מדולל, כדי להחזיר להן את הברק שלהן.
  • נגבו כוסות זכוכית עם מטלית סופגת מכותנה כדי לוודא שלא נשארו עליהן שאריות של טעם או ריח.
  • אם אתם לוקחים את כוסות הקריסטל שלכם לנסיעה, ארזו כל כוס בנפרד עם נייר ושכבה אחת של נייר בועות. הניחו את הכוסות בקופסת קרטון עם חלוקה מוגדרת וודאו שהן תחובות היטב. זכרו לשטוף אותן דבר ראשון, כאשר אתם מוציאים אותן מהאריזה שלהן.

ולבסוף, עם כוסות קריסטל תוכלו ליהנות מיין בדיוק כפי שצריך ליהנות ממנו, בכוס יין יפה, איכותית ומבריקה מקריסטל. לא רק המראה של היין ישתפר, אלא גם הניחוח והטעם. לכן כדאי מאוד שלא להתפשר על פחות מהטוב ביותר.

Exit mobile version